Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
8. septembra 2016 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Už tento víkend môžete spoznať tajomstvá vegánskej kuchyne

Ôsmy ročník Vegánskych hodov v Bratislave prinesie to najlepšie z udržateľnej a ohľaduplnej kuchyne bez živočíšnych výrobkov a návštevníkom a návštevníčkam odhalí, ako vlastne vyzerá jedálniček vegánov a vegánok.

BRATISLAVA 8. septembra – Vegánske hody predvedú ponuku slovenských reštaurácií, špecializovaných obchodov, ale aj kuchárskych talentov či mimovládnych organizácií. Spolu sa tak na podujatí predstavia takmer štyri desiatky vegánskych kuchýň so špecialitami z rôznych kútov sveta ako aj s tradičnými slovenskými pokrmami vo vegánskom prevedení.

„Spoznáte tak napríklad vegánsku kačku s lokšami či parené buchty, v kuchárskych show zasa zistíte, ako si pripraviť segedínsky guláš či skvelý burger a na záver si môžete pochutnať na indických špecialitách od šéfkuchára priamo z Indie či na domácich donutoch. A to všetko len z rastlinných ingrediencií.“ dodáva za organizujúce združenie Vegánske
hody Martin Smrek.

Vegánske hody však nebudú len o jedle a na svoje si prídu aj zvedavci, ktorých zaujíma zdravotná stránka vegánskeho stravovania, kozmetika netestovaná na zvieratách či boj proti kožušinovému chovu zvierat, lovu veľrýb a cirkusom. Chýbať nebude ani téma klimatických zmien a životného prostredia, ktorá bude viditeľná aj mimo hlavného programu podujatia. „Všetok riad na podujatí
bude kompostovateľný, poháre umývateľné a veľkú časť zásobovania bude zabezpečovať miesto áut cyklokuriér“, dopĺňa Martin Smrek.

Vegánske hody začnú zľahka v sobotu o 10:00 na Námestí SNP a naplno sa rozbehnú o 18:00 otvorením brán Starej tržnice a pokračovať budú až do nedele večera. Vstup na podujatie je voľný, takže na svoje si prídu rovnako vegáni a vegánky, ako aj zvedavci, ktorí si stále ešte nevedia predstaviť, čo to vlastne vegáni a vegánky jedia.

Akreditácie

Žiadosti o akreditácie je posledné posielať na adresu media@veganskehody.sk a musia obsahovať meno, vysielajúcu inštitúciu a kontaktné údaje. Na mieste pri registrácii od nás akreditovaní novinári/ky obdržia identifikačnú pásku, ktorá oprávňuje na ochutnávkové porcie v jednotlivých stánkoch s ponukou jedla. Akreditovať sa je potrebné pred začiatkom podujatia. Registrácie akreditovaných novinárov/ok na mieste začnú v sobotu od 18:00 a v nedeľu od 10:00.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

bx

K téme

Pri liečbe onkologických ochorení je výživa jedným z kľúčových faktorov André Rieu – Live v Bratislave 2022

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ostatné

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.