Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
19. mája 2017 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Staňte sa odborníkom na dekantáciu vína!

Bratislava, 19.5.2017 – Vitarian.sk prichádza s ďalším novátorským prístrojom, tento raz udávajúc trendy v oblasti vinárstva a someliérstva. Ako prvý na slovenskom trhu prináša inteligentný dekantér iSommelier, ktorý dokáže skrátiť dobu dekantácie z hodín na minúty.

Ak chcete z vína vyťažiť maximum, nezamýšľajte sa iba nad lokalitou jeho produkcie, dobou fermentácie hrozna, sudmi, v ktorých dozrieva či samotnou značkou, ale zvažujte i potrebnú dobu dekantácie. Práve tá patrí k parametrom, ktoré dokážu pretvoriť zlé vína na dobré a dobré na výborné.

Vďaka kvalitnému prevzdušneniu vína zjemníte chuť mladých trieslovín aj pikantnejších kyselín, a tak umocníte dokonalý pôžitok pri vychutnávaní vína.

„Vyťažený moderný človek má však na správnu dekantáciu len zriedka čas. Často sa navyše objavia nenahlásení hostia, ktorí sa nezdržia dlho, a tak víno bežným spôsobom počas návštevy dekantovať nestihnete,“ konštatuje milovník dobrých vín a zakladateľ portálu www.vitarian.sk Andrej Maťko.

Dekantér iSommelier urýchli dobu dekantácie a skvalitní ju doposiaľ nevídaným spôsobom, za pomoci purifikovaného kyslíka zbaveného všetkých prachových častíc a pachov z okolia. Tento bezkonkurenčný systém dekantácie prečisťuje víno 90 % koncentrovaným kyslíkom, ktorý radikálne skracuje dobu dekantácie.

Každého chuťové bunky sú originálne a iSommelier sa im dokáže prispôsobiť. Potrebujete na dekantáciu svojho obľúbeného vína 30 sekúnd, 45 sekúnd alebo minútu? Experimentovanie s vlastnými vínami vás dovedie k tej najlepšej chuti a aróme, ktorá vyhovuje práve vašim chuťovým bunkám.

Ba čo viac, vo vínach dekantovaných v iSommelierovi nezostanú žiadne stopy po metanole ani po oxide siričitom. To znamená, že zatiaľ čo sa zvyšujú jeho pozitívne zdravotné účinky, možné negatíva značne klesajú. Znížený čas, zvýšená kvalita a plná chuť nerušená pachmi z okolia, ktorú iSommelier domácim somelierom zabezpečuje, predstavuje skutočnú revolúciu v oblasti vinárstva.

„Dobré červené vína potrebujú vzduch. Prevzdušnenie vína však môže trvať dlho. S dekantérom iSommelier ste trendoví a rýchli. Výsledok je veľkolepý: chuť je úžasne jemná a vyvážená. Čas dekantácie čistým kyslíkom sa zrýchli z dvoch hodín na dve minúty. S aplikáciou iFavine sa dozviete, aké časy dekantácie odporúčajú svetoví someliéri,“ vysvetluje Kristína Kováčiková, hlavná someliérka v Grand Hoteli River Park.

Viac informácii na: www.dekater.sk

K téme

Nakúpte v Terne a staňte sa vychýreným pekárom s prémiovými produktami Zvládnite nadmerné preťaženie: Tu sú tipy na vnútorný pokoj od Answear.sk

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ostatné

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.