Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
18. júna 2017 VyhláseniaŠtátna správa od PRservis.skSITA Diskusia()

MPRV: Popradská konzerváreň Tatrakon rozširuje výrobu a vytvorí nové pracovné miesta

BRATISLAVA 18. júna –

Popradská konzerváreň Tatrakon plánuje rozšírenie výroby a prijatie nových zamestnancov. Keďže pri výrobe svojich produktov podporuje slovenských prvovýrobcov, ide tak o dobrú správu aj pre slovenských poľnohospodárov. Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná navštívila výrobný závod spoločnosti a s vedením firmy diskutovala o využívaní inovácií pri spracovaní slovenských potravinárskych výrobkov a dodávateľsko-odberateľských vzťahoch.

„Je dôležité, aby sme tomu, čo na Slovensku vypestujeme alebo dochováme vytvárali pridanú hodnotu u nás doma. Tatrakon je jednou z mála potravinárskych prevádzok, ktoré na Slovensku vyrábajú mäsové konzervy. Skoro všetky ich produkty majú Značku kvality SK alebo SK Gold, obsahujú teda viac ako 75 percent slovenských ingrediencií. Pri výrobe nepoužívajú modifikované škroby, čím prinášajú spotrebiteľom vyššiu kvalitu. Práve inovácie v potravinárskej výrobe sú to, čo posúva slovenský potravinársky priemysel dopredu,“ uviedla počas návštevy závodu ministerka Gabriela Matečná.

Spoločnosť Tatrakon plánuje nárast výrobných kapacít a vytvorenie desiatok nových pracovných miest. Zároveň sa chce zamerať aj na rozšírenie produkčného portfólia. „V súčasnosti ročne spotrebujeme 898 ton bravčového, 26 ton hovädzieho a 64 ton hydinového mäsa a 207 ton paradajkového pretlaku od slovenských dodávateľov,“ prezradila generálna riaditeľka Tatrakonu Katarína Kacvinská. Rozširovanie produkcie je dobrou správou aj pre slovenských poľnohospodárov. Firma ročne vyprodukuje viac ako 3 500 ton konzerv a 318 ton extrudovaných výrobkov. Spoločnosť je zároveň jednou z prvých organizácií, ktorá sa zapojila do národného programu podpory domácich poľnohospodárskych výrobkov a potravín Značka kvality SK.

Sortiment podniku pozostáva z mäsových konzerv, hotových jedál a cereálií. V posledných rokoch preinvestoval značné finančné prostriedky na modernizáciu výrobného zariadenia, zdokonalenie technologických postupov a inováciu výroby. Exportuje aj do okolitých krajín a Írska a so 150 zamestnancami podporuje zamestnanosť v danom regióne.

Mgr. Zuzana Peiger Ačjaková

Odbor komunikácie a marketingu

K téme

Odborníci podporujú väčšiu dostupnosť liekov proti parazitom Problémy nám v lete môžu spôsobiť surové, ale aj pripálené jedlá

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Štátna správa

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.