Lucia Súkeníková a jej najlepšie fit jedlá
BRATISLAVA 31. januára 2019 – „Cítiť sa fit, cítiť sa po jedle dobre – to je poslaním mojej knihy. Ľudia, ktorí trpia rôznymi stravovacími problémami (ťažoba na žalúdku po dojedení, plynatosť, nadváha, neustály vlčí hlad, atď.), dnes hľadajú možnosti, ako sa vďaka strave cítiť lepšie,“ vysvetľuje obľúbená foodblogerka Lucia Súkeníková.
Vynikajúca kuchárka a experimentátorka, autorka úspešných kuchárskych kníh Moje skvelé jedlo, Moje skvelé koláčiky, teraz prichádza s úžasnou novinkou Moje najlepšie fit jedlá.
Viac ako 140 receptov na zmenu stravovacích návykov a pre zdravší život.
V knihe nájdete recepty na celý deň, od raňajok až po večere.
Sú vhodné pre celú rodinu, ich prednosťou je
- rýchlosť a jednoduchosť prípravy
- dostupnosť použitých surovín
- lokálnosť a sezónnosť surovín.
„Ak vám chýba inšpirácia na každý deň, táto kniha je ňou doslova nabitá. Ak vám chýba chuť, táto kniha plná autentických fotografií vám ju dodá a spolu s receptmi a tipmi na obmenu. Pri mnohých receptoch vám pomôže vyčariť nielen dobré jedlo, výnimočný chuťový zážitok, spokojné bruško, ale i úsmev na perách,“ približuje foodblogerka Lucia Súkeníková svoju novú knihu.
Kniha Moje najlepšie fit jedlá je určená pre všetkých, ktorí sa chcú cítiť fit. Je určená pre ľudí, ktorí sa chcú stravovať zdravšie a pritom z bežne dostupných surovín.
Je vhodná pre ľudí, ktorí žijú hekticky, ale popritom sa nechcú stravovať v rýchlom občerstvení či v reštauráciách, pre športovcov, ľudí s intoleranciami, tehotné ženy i ženy po pôrode.
Recepty z knihy sú vhodné pre celú rodinu, sú zamerané na rýchlosť, jednoduchosť, dostupnosť, lokálnosť a sezónnosť.
V knihe tiež nájdete inšpiráciu na to, ako zmeniť svoje staré stravovacie návyky a osvojiť si nové, zdravšie varenie. Recepty tradičné, prezlečené do zdravších šiat, no i nové, ktoré sa tradičnými ešte len stanú.
RECEPT na French toast mafiny s jogurtom
Občas sa mi stáva, že upečiem viac, ako stihneme zjesť. Nerada vyhadzujem, podporujem myšlienku zero waste, preto som si vymyslela tieto mafiny na spôsob french toast z vianočky. Sú také dobré, že odvtedy vianočku pečiem práve preto, aby som mohla deťom dopriať na raňajky tieto sladučké mafiny.
Potrebujeme:
- ½ šálky mlieka
- 2 celé vajcia
- štipku soli
- štipku vanilky
- 1 lyžicu cukru
- ½ vianočky (recept na strane XX) alebo toastového chleba
Vianočku nakrájame na kocky. V miske zmiešame mlieko, vajcia, pridáme štipku soli, vanilky a za lyžicu cukru. Nakrájanú vianočku pridáme do zmesi a dobre ju v nej poobaľujeme a necháme nasiaknuť. Potom lyžicou naporciujeme do vymasteného mafinového plechu, prilejeme zostávajúcu zmes a dáme piecť do rúry na 180 stupňov Celzia asi na 15 – 20 minút. Potom ozdobíme jogurtom, ovocím a podávame.
Milan Buno, literárny publicista