Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
86635_1 8 676x451.jpg
26. decembra 2017 SprávySlovensko od PRservis.skSITA Diskusia()

Netradičné skvelé a zdravé silvestrovské recepty! Tesco prináša inšpiráciu na netradičné silvestrovské recepty, na ktorých si pochutnáte vy, vaši hostia ale napríklad aj vaše deti

BRATISLAVA26. decembra 2017 – Doprajme si po vianočných sladkostiach a zemiakovom šaláte na Silvestra niečo zdravé, ale chuťovo výnimočné zároveň. Na to, až odbije polnoc, čakajú hocikedy aj deti, či už veľké alebo malé. Prinášame vám inšpiráciu na menej tradičné zdravé silvestrovské recepty, na ktorých si pochutnajú všetci. Všetky potrebné suroviny nájdete pod jednou strechou v obchodoch Tesco.

Domáce carpaccio z červenej repy

Suroviny

2 kusy červenej repy
60 g parmezánu
rukola
olivový olej
soľ
korenie
Repu očistíme a pokvapkáme olivovým olejom. Podľa chuti ju osolíme a zabalíme do alobalu. Repu dáme piecť do predhriatej rúry a pečieme na 200 ° C asi 90 minút. Upečenú repu necháme vychladnúť a olúpeme ju. Repu krájame na veľmi tenké plátky, ktoré kladieme na tanier. Repu pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme soľou a korením. Na repu položíme rukolu, plátky syra a nakoniec posypeme píniovými orieškami.

Zeleninové hranolky s bylinkovým dipom

Suroviny

1 šalátová uhorka
1 mrkva
1 červená paprika
200 g Lučiny
150 ml bieleho jogurtu
1 lyžica citrónovej šťavy
2 lyžice jemne nasekaných byliniek
soľ
korenie
Lučinu vymiešame s bielym jogurtom. Pridáme citrónovú šťavu a bylinky. Osolíme a okoreníme. Zeleninu očistíme a pokrájame ju na hranolky. Podávame s bylinkovým dipom.
TIP: Do dipu môžete ešte primiešať na jemno nastrúhaný syr Eidam.

Cuketové zemiačiky

Suroviny

1 cuketa
20 g strúhanky
50 g parmezánu
soľ
korenie
olivový olej
Cuketu očistíme a nakrájame na tenké plátky. Plátky vložíme do väčšej misky a pokvapkáme ich olivovým olejom. Plátky musia byť v oleji dobre obalené. V menšej miske zmiešame parmezán so strúhankou. Pridáme trocha soli a korenia. V tejto zmesi obaľujeme plátky cukety. Predhrejeme rúru a pripravíme pekáč s papierom na pečenie. Obalené plátky cukety pokladáme na papier na pečenie. Cuketové zemiačiky pečieme v rúre na 200 ° C dozlatista.

Jemná tvarohová nátierka pre deti

Suroviny

400 g tvarohu
1 zväzok reďkoviek
1 uhorka
2 vajíčka
2 lyžice kyslej smotany
korenie
soľ
Vajíčka uvaríme na tvrdo a olúpeme. V miske zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, nastrúhané vajíčka, soľ a korenie. Nátierku premiešame a podľa potreby ešte dochutíme. Podávame s nakrájanou reďkovkou a uhorkou.

Veselé párty lodičky so syrom, šunkou a zeleninou

Suroviny

3 celozrnné rožky
20 dkg šunky
1 červená paprika
6 cherry paradajok
20 dkg tvrdého syra
10 dkg masla
koriander
farebné špáradlá na jednohubky
farebné kúsky látky
lepidlo
Pripravíme si špáradlá, na ktoré vždy na vrchole nalepíme kúsok látky tak, aby pripomínala vlajku. Lepidlo necháme uschnúť. Šunku si nakrájame na menšie kúsky, rovnako papriku, paradajky na štvrťky, syr na trojuholníky a rožky na kolieska. Kolieska rožkov vždy potrieme maslom, naukladáme na ne šunku a na špáradlo napichneme kúsok papriky či cherry paradajky a trojuholník syra. Lodičky dozdobíme lístkami bazalky.

K téme

Dve novinky od Alana Hyžu: Krajina s tieňom a Magium Spiš, mýtické bytosti a vôňa vidieka. To je Biele mesto Dominiky Sakmárovej

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Slovensko

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.