Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
19. februára 2014 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Vitis Trophée Junior 2014 – Súťaž pre mladých somelierov

BRATISLAVA 19. februára – Mladí somelieri mali 13. a 14. februára skvelú príležitosť predviesť svoje nadanie na prvom ročníku súťaže Vitis Trophée Junior 2014. Somelierska súťaž určená pre študentov sa uskutočnila v priestoroch Súkromnej strednej odbornej školy EDUCO v Námestove. Najvyššie ocenenie získala ženská víťazka Karin Kováscová z Nových Zámkov. Organizátorom podujatia bola spoločnosť Hubert J.E. pod záštitou Asociácie somelierov Slovenskej republiky.

Po úspešnom „seniorskom“ Trophée Hubert zorganizovala spoločnosť Hubert J.E. podujatie pre študentov stredných škôl, somelierov a pracovníkov v oblasti gastronómie do 21 rokov. Cieľom súťaže bolo zdôrazniť krásu, ale aj náročnosť tejto profesie a podporiť vychádzajúce talenty, ktoré si prišli zmerať svoje sily do Námestova.

Do súťaže sa zapojilo celkom 24 súťažiacich z 11 škôl. Víťazkou Vitis Trophée Junior sa stala Karin Kovácsová z Nových Zámkov. Na druhom mieste skončil Adam Fabián z Nových Zámkov a na treťom mieste Kamil Kontšek zo Zvolena.

Súťaž bola rozdelená na písomnú teoretickú a praktickú časť. Prvou časťou bol test, v ktorom si účastníci preverili svoje znalosti v oblasti vinárstva a vinohradníctva na Slovensku. Po teste nasledovala praktická časť, ktorá pozostávala z určenia dvoch aromatických vzoriek vôní, opisu senzorických vlastností jednej vzorky vína a zoradenia vzoriek podľa intenzity chute. Na záver súťažiaci predviedli ukážku servisu vína. Do finálovej časti postúpili traja najlepší, ktorí dosiahli v celkovom súčte disciplín najvyšší počet bodov.

Vo finále Vitis Trophée Junior si mladí somelieri porovnali svoje zručnosti v štyroch disciplínach. V prvej disciplíne bolo ich úlohou odporučiť vhodný nápoj k vybranému menu. Oprava chýb vo vínnom lístku bolo zadaním druhej disciplíny, za ktorou nasledovala tretia disciplína – popis senzorických vlastností vína. Poslednou, štvrtou disciplínou, bola skúška zručností v podobe servisu šumivého vína.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

ax

K téme

Od vášne k úspechu: Vinár, ktorý sa stal šampiónom regionálnych vín Jedno z najstarších slovenských vinárstiev Hubert J. E. zbiera ocenenia doma i vo svete

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ostatné

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.