Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
18. februára 2014 VyhláseniaPolitické strany od PRservis.skSITA Diskusia()

SNS: EÚ môže skĺznuť do diktatúry

BRATISLAVA 18. februára – Je neprípustné, aby sa vedenie EÚ správalo ako Sovietsky zväz a zvrchované štáty boli brané iba ako satelity bruselskej centrály. SNS preto vyzýva domácich aj európskych politikov, aby plne rešpektovali výsledok švajčiarskeho plebiscitu a zdržali sa nátlakových foriem, tendenčných komentárov a odvetných reakcií.
Diplomatický nátlak únie a vydieranie Švajčiarska sú neprípustným spochybňovaním najvyššej legitimity – vôle slobodných občanov. Tá je podľa SNS nadradená nad akékoľvek politické dohody a nastavené princípy v únii. Ak Slováci a ostatní Európania nechcú, aby EÚ smerovala do diktatúry a krachu, musia prinútiť politikov v únii urobiť zásadné inštitucionálne aj politické reformy. Jednou z možností je návrat k forme Európy národov.
Ak sa po májových voľbách do Európskeho parlamentu zásadne nezmení charakter únie a nebude politická vôľa na zmeny, posledným zvonením bude zrejme britské referendum v roku 2015. Potom sa môžu Barosso a jemu podobní politruci slobodne pobrať domov, alebo sa ostať hrať na vlastnom piesku.
Absolútna sloboda pohybu osôb v EÚ aj tak nefunguje, pretože ani Slováci nemali do viacerých krajín prístup na trh práce a mnohé štáty dnes vyhosťujú migrujúcich Cigánov. Nemecký poslanec Európskeho parlamentu Elmar Brok dokonca v januári navrhoval možnosť repatriácie všetkých imigrantov z krajín východnej Európy. Sloboda pohybu tak nie je a nemôže byť nadradená zvrchovanej vôli občanov slobodne rozhodnúť o podmienkach pre pobyt cudzincov v ich vlastnej krajine.

Rafael Rafaj
prvý podpredseda SNS

Vyhlásenia a oznamy je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk .

es;bl

K téme

Svetová výstava Osaka 2025: Slovensko ako srdce inšpirácií Slováci čoraz viac preferujú tipovanie volieb

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Politické strany

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.