Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
18. júna 2013 PR správyOstatné od PRservis.skSITA Diskusia()

Viac ako 15 tisíc ľudí prechutnalo Gurmán Fest v Bratislave

BRATISLAVA 18. júna – Návštevníkov do Medickej záhrady pritiahla nielen vôňa, ale aj dobré meno Gurmán Festu z predchádzajúcich ročníkov. Aj piaty v poradí, ktorý sa konal od 7. do 9. 6. 2013, sa naozaj vydaril. Spoločnou rečou bol gurmánsky jazyk so všetkými chuťovými odtieňmi. Návšteva tejto akcie sa dala veľmi príjemne a zaujímavo stráviť.

Uvádzame aspoň 10 dôvodov, prečo sa oplatilo prísť na bratislavský Gurmán Fest:

* Vidieť ako naživo varia dvaja šéfkuchári z reštaurácií, ktoré sú ocenené svetovo uznávanými Michelinovskými hviezdičkami – Josean Alija z reštaurácie Nerua v Španielsku a Eric Martin z reštaurácie Lemmonier v Belgicku.

* Vychutnať si kuchárske umenie majstrov, ktorí patria v tejto oblasti k absolútnej špičke – Korbelič, Filo, Konrád, Križan, Artz, Čehy, Bjoern Juhnke, Harciník, Opletal, Kocák, Kováč, Staroň, Zapletal…

* Spoznať menu 53 šéfkuchárov v stánkoch 27 reštaurácií zo 7 krajín sveta.

* Osladiť si život v La Patisserii, navariť sami sebe v škole varenia, okoštovať dezerty vlastných detí.

* Hlasovať za najlepšiu reštauráciu, vyhrať v tombole alebo nechať si podpísať kuchársku knihu či pozrieť si večerný koncert.

* Vybrať najchutnejší džem a zároveň si popri tom aj “zadžemovať” so starostkami a starostami mestských častí, ktorým výrazne pri prezentácii a reprezentácii pomáhali aj dámy a páni – Sládečková, Feldeková, Mračnová, Luknár, Pomajbo, Kobielsky, Prochác a mnohí ďalší.

* Kúpou pohárika džemu potešiť vlastné chuťové poháriky a zároveň tým aj pomôcť v tom čase zatopenej mestskej časti Devín, ktorej bola, vďaka operatívnemu rozhodnutiu organizátorov, určená tržba z predaja.

* Zažiť v priamom prenose komentovanie pečenia palaciniek trojnásobným laureátom OTA – Marcelom Merčiakom, očami vychutnať víťaznú červenú palacinku dua Bernasovská – Štubňová, výšku Jána Hudoka, šarm Simony Simanovej, krájanie hrušky ako ďalšiu disciplínu v portfóliu triatlonistu Riša Vargu, palacinky ako umenie Dany a Olivera Kleinertovcov, Noru Beňačkovú a Mendeza Miguela ako znovuobjavili karamel.

* Predebatovať a predegustovať tému piva so sládkom, dozvedieť sa prečo je možné považovať bublinky sektu za afrodiziakum, nájsť nejakú novú pravdu vo víne a vypočuť si aj rady skúseného someliéra vo Svete nápojov. K tomu navyše, vybrať si chutnú a zdravú ovocnú šťavu alebo možnosť vybrať sa na jednu z najlepších európskych káv – Ebenicu.

* A v neposlednom rade, stať sa aj súčasťou živého vysielania Dámskeho klubu na Jednotke RTVS.

Možno aj bolo v organizácii festivalu niečo nedopečené, presolené alebo presladené, ale celkový výsledok a dojem stál za to. To, že to bolo naozaj tak, môže vari potvrdiť, odhadom, okolo 15 000 návštevníkov. Práve oni rozhodli, že najobľúbenejšími reštauráciami podujatia v rámci jednotlivých dní boli Hotel FIS Štrbské Pleso, Hotel Tri studničky a Hotel Grand Jasná. Boli to práve účastníci, ktorí vytvárali najdlhší rad pred Creperie Chez Amélie s originál francúzskymi palacinkami, najviac kupovali wasabi krevety z Fou Zoo, bravčové líčka na spôsob perkeltu z Le Monde, mini hamburger z El Gaucho alebo králika podľa receptu hotelovej reštaurácie roka 2013 – Grand Kempinski High Tatras.

Podujatie Gurmán Fest sa o pár dní uskutoční aj v Košiciach. Bude sa konať od 21. 6. do 23. 6. 2013 v areáli Botanickej záhrady UPJŠ. Festival má určite prestreté aj na ďalšie úspešné ročníky.

PR Servis je komerčný informačný servis určený na publikovanie tlačových správ, informácií, vyhlásení a oznamov určených médiám a verejnosti. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Agentúra SITA je distribútorom týchto informácií a za ich obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. E-mail: prservis@sita.sk.

K téme

V bratislavskom Ružinove vyrastie 302 nových bytov Ako skonzultovať svoju diagnózu so zahraničným expertom? Poisťovňa KOOPERATIVA vysvetľuje, ako využiť túto asistenčnú službu

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Ostatné

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.