Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Chute_mojej Indie_polep_210x257x22,5_fin.indd
Foto: Bux.sk
22. novembra 2024 PR správyKultúraKnihy od PRservis.skSITA Diskusia()

Indický šéfkuchár Shrey Kadam: Toto sú Chute mojej Indie!

22.11.2024 – Veľa ľudí si myslí, že indické jedlá sú pikantné a zložité na prípravu. Šéfkuchár Shrey Kadam vás presvedčí, že to tak nie je. V knihe Chute mojej Indie, ktorá je plná vôní, farieb a korenín, nájdete množstvo jednoduchých receptov, vďaka ktorým okúsite rozmanité chute skutočnej Indie.

Chute mojej indie 1.jpg
Foto: Bux.sk

Čo nájdete v knihe?Na začiatku jeho zaujímavý príbeh, ako prišiel na Slovensko, učil sa slovenčinu, mal foodtruck, čiže pojazdnú indickú reštauráciu. Až po súčasnosť, kedy má v Bratislave reštauráciu Mumbai Central, ktorá sa hneď prvý rok stala najlepšie hodnotenou indickou reštauráciou na Slovensku.
No a potom nasledujú desiatky receptov:

Masaly, čiže rôzne kombinácie korenín (Garam Masala, Tandoori Masala…)
Tuky a syr (tuk ako nositeľ chuti a syry, napríklad paneer
Predjedlá, polievky a kofty (fašírky)
Hlavné jedlá ako Tikka masala, či Veg navratan korma
Prílohy ako ryže, daal (šošovice), chleby (najznámejší naan
Čatni, korenené omáčky
Dezerty
Nápoje ako Mango lassi, či Masala chai.

Shrey.jpeg
Foto: Bux.sk

Vypočujte si rozhovor so Shreyom v knižnom podcaste. Hovorí nielen o svojej knihe, ale aj o reštauráciách, konkrétnych receptoch a jedlách, o kuchyni u nich v Indii ap.

https://kniznykompas.podbean.com/e/%e2%80%9eked-si-date-jej-jedlo-zabudnete-na-vsetky-problemy-tvrdi-indicky-sefkuchar-shrey-kadam/

Vášeň a cit pre varenie zdedil po mame, ktorá každý deň rozprávala cez svoje jedlo to, čo nevedela vyjadriť slovami. „Narodil som sa v štáte Maharashtra, neďaleko mesta Mumbai v Indii. Moja mama je vychýrenou kuchárkou… poznáte to, každý z nás má najlepšiu mamu. Odmalička ma na indickej kuchyni fascinovala jej bohatosť a komplexnosť,“ priznáva Shrey.

India1.jpg
Foto: Bux.sk

Shrey študoval vo Švajčiarsku, pracoval v Londýne, no pred trinástimi rokmi prišiel na Slovensko za láskou a už tu ostal. Vždy túžil po vlastnej reštaurácii a sen si splnil v Bratislave. Jeho MumBhai Central sa stala hneď v prvom roku po otvorení najlepšie hodnotenou indickou reštauráciou na Slovensku.

„Veľmi sa teším, že práve ja sa môžem pokúsiť vám ukázať, že indická kuchyňa je bohatá, zdravá a chutná, a že jej varenie môže byť jednoduché aj u vás doma. Túto filozofiu vám rád odovzdám na kurzoch, workshopoch alebo ju prinesiem do vašej firmy. Teraz však v knihe Chute mojej Indie,“ dodáva indický šéfkuchár Shrey Kadam.

Pozrite si video so Shreyom:

POZOR! Ak si kúpite túto knihu (online v eshope alebo v kamenných kníhkupectvách), môžete sa zapojiť do súťaže o 10.000 € v hotovosti ako hlavnú cenu. Navyše každý deň jeden zo súťažiacich vyhráva hodnotnú encyklopédiu podľa vlastného výberu.
Zoznam všetkých kníh, s ktorými sa môžete zapojiť do súťaže a bližšie informácie nájdete na stránke Knižné a veselé.

Milan Buno, knižný publicista

Informačný servis

K téme

Pre fanúšikov Štvrtého krídla vyšiel špeciálny zápisník Nie som Zúrivka, som Violet Táňa Keleová-Vasilková vydáva svoju „stratenú“ prvotinu Cena za voľnosť

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Knihy

SITA.sk

© Použitie akýchkoľvek materiálov z tejto stránky je dovolené bez obmedzení.